עיצוב חדר התינוק בפאנג שוואי – כיצד יסייע לנו?

נולד לכם תינוק? או שאתם מעדיפים להתכונן מראש? בוודאי חשבתם להכין לרך הנולד חדר נעים ומיוחד שישפיע על התפתחותו, בריאותו ואושרו. שיטת פאנג שוואי תסייע בעצות ובפתרונות לעיצוב חדר התינוק, תובנות, רעיונות, עם המון השראה. מהו פאנג שוואי ואיך החכמה הסינית יכולה להיות שימושית לנו?

פאנג שוואי הוא מונח סיני שמשמעותו המילולית רוח ומים והכוונה לאנרגיית החיים. מדובר בתורה סינית עתיקה שמבקשת להגיע לאיזון והרמוניה עם הטבע. הבנת היקום ומערכות האנרגיה הפועלות בו אמורות לשלב בין הבית לסביבה.

הצד המעשי של התורה המוכר יותר בעולם המערבי, מתייחס בעיקר לעיצוב הבית שמותאם לשוכניו ולצרכיהם. התאמת הבית עוסקת במיקום הרהיטים בחללי הבית, בבחירת הצבעים, בהתייחסות לפתחים, למקורות התאורה וכדומה. המטרה להימצא באווירה נעימה ומהנה, ולחוש רצון לשוב אל המקום ולשהות בו לאורך זמן. תחושה זו מעידה על קליטת האנרגיה החיובית שקיימת במקום.

 

חדרי תינוקות ברוח הפאנג שואי

מטרת העל היא להכין סביבה בריאה ובטוחה לתינוק ולילד שתתמוך בו ותספק את צרכיו השונים. מרחב פתוח תורם לתחושת חופש לפעול ולהתפתח. מרחב פתוח הינו מרחב חופשי המעודד דמיון ויצירתיות ומפחית מתחים ולחץ. סידור הרהיטים יעשה תוך מחשבה ותכנון שיאפשרו זרימת אנרגיה חופשית שתתרום לבריאות התינוק ולשמחתו.

אמרנו פאנג שוואי? אז כן בהחלט, הנה רכזנו כאן עבורכם מספר כללים חשובים שכדאי לתת עליהם את הדעת בטרם נבחר את הריהוט והציוד המתאימים לתינוקנו.

 

הרהיטים בחדר

כלל ראשון לא להעמיס (יותר = פחות). זרימת אנרגיה טובה וחופשית זקוקה למרחב וחשובה להתפתחות תינוק בריא ושמח! לפנות ריהוט וציוד מיותרים שגורמים לאי שקט של התינוק. הגירויים בסביבת התינוק אמורים למשוך את תשומת ליבו אך לא לבלבל אותה, להיות נעימים אך לא מאיימים.

 

מיקום העריסה

חשוב לנו שהבייבי שלנו יהנה משינה טובה, ולמיקום העריסה או המיטה יכולה להיות השפעה מכרעת על טיב השינה. כשישנים בכיוון תומך, השינה תשתלב בהרמוניה עם הטבע.

נקודות להתייחסות בבחירת מיקום העריסה:

מגן ראש – לעריסה צריכה להיות תמיכה לראש, התמיכה תוצמד לקיר בצד הראש.

מיקום העריסה – אין למקם את העריסה מול דלת הכניסה לחדר או מול חלון, מיקום שעלול לפגוע באיכות השינה של התינוק ובבריאותו. אם תנאי החדר לא מאפשרים, והעריסה מוקמה מול חלון, יש לדאוג לווילון מסנן אור בצבע פסטל רך ורגוע, מומלץ ירוק בהיר שמרגיע ומחבר לטבע.

העריסה תמוקם כך שהתינוק יוכל לצפות למרחב בו הוא נתון. צפייה פתוחה לחדר תעניק לו תחושת שליטה ובטחון מצד אחד, ויכולת לקלוט מראות מצד שני. שני הצדדים, הביטחון והמראות, יתמכו בהתפתחותו הרגשית.

 

פינות חדות

יש לדאוג שלא יהיו פינות חדות של קיר או ריהוט בכיוון העריסה, לפינות השפעה על זרימת האנרגיה לכיוון העריסה ופגיעה באיכות השינה של התינוק.

 

מה רואה התינוק מולו כשהוא פוקח עיניו

יש להציב מול עריסת התינוק מראה נעים לעין ומרגיע, כמו תמונה של הוריו, או תמונה של דמות מחייכת. החיוך עובר לתינוק וגורם לו קורת רוח.

 

החפצים בחדר

בחירת חומרים ואקססוריז ברוח הפאנג שוואי המותאמים לבריאות התינוק. יש להעדיף חומרים טבעיים ומרקמים רכים בבחירת החפצים בחדר, וילונות, מצעים, שטיחים, חיפויים לרצפה. צעצועים עדיף מעץ ולא מפלסטיק. צעצועים רכים מצמר וכותנה. לא רצוי לתלות מראות בחדר התינוק שכן הן ממריצות אנרגיה (מכפילות אותה) ולכן מפריעות למנוחה ולרוגע החיוניים להתפתחותו הבריאה.

 

מה לא לתלות מעל העריסה או שידת ההחתלה?

מדפים או חפצים כבדים. יש להימנע מתליית מדפים כבדים וגדולים מעל התינוק, אלה עלולים לגרום לו לתחושה מעיקה ומאיימת.

 

מה לתלות מעל העריסה או שידת ההחתלה?

אפשר לתלות מובייל צבעוני מחומרים טבעיים, במרכז העריסה או החדר (לא מעל הראש) תמונות "מחייכות" (התינוק יחזיר להן חיוך…) קישוטים קלילים שימשכו את מבטיו ויעוררו את סקרנותו. וילון? לא הכרחי, אם מונע כניסת אור. אם הנוף הנשקף מהחלון לא נעים, מומלץ לתלות וילונות יפים.

 

חדר משותף עם אח או אחות לפי פאנג שוואי?

אם אין לתינוק חדר נפרד, יש לדאוג שבסביבתו הקרובה ימצאו האנרגיות הנכונות לו, קיר בצבע פסטל רך ונעים, הפרדה ככל שאפשר מאזור המשחקים, תאורה חלשה. חלל ריק לגמרי ככל הניתן בין העריסה לבין יתר הרהיטים והציוד בחדר.

 

סידור החדר – פחות זה יותר

עומס צעצועים וחפצים יוצר גירוי מוגזם שעלול להעיק. זהירות מעודף מכשירי חשמל וגאדג'טים – שדות אלקטרומגנטיים. חשוב שלא יהיו בחדר מכשירים שמקרינים שדות אלקטרומגנטיים כמו טלוויזיה, מחשב, טאבלט, טלפונים סלולריים ומערכות שמע. שדות אלה מפריעים לתפקוד בריא ביום ולשינה רגועה בלילה. בלית ברירה כדאי לנתק את המכשירים משקע החשמל.

 

לסיכום

ההורים שרוצים לעשות ולתת את הטוב ביותר לתינוק, ואשר יודעים כי סביבתו הקרובה יכולה להיות מעוצבת כך שתתרום משמעותית להתפתחותו הבריאה והרגועה, יכולים לקבל השראה רבה משיטת הפאנג שוואי, לאמץ את כלליה שאינם רק אסתטיים אלא מהווים מסד לגדילה ולהתפתחות בריאים בתחילת דרכו של הרך הנולד בעולם.

עם זאת נותר להורים כר נרחב לשיקול דעת, טעם אישי, מגבלות תקציב, תכנון לעתיד וכן התחשבות ביתר בני המשפחה. בתוך שלל הנתונים והמגבלות טוב להכיר גם את ההמלצות והתובנות שנלמדו ממסורת עתיקה ורבת השפעה.

אתם ההורים שיכולתם לעצב סביבה המקרינה לתינוקכם אהבה ודאגה, ביטחון, שמחה ושלווה ואשר מגרה את חושיו ומעודדת את התפתחותו, תזכו גם כן ליהנות מהשהייה בחדר הנעים שעצבתם, שמרגיע גם אתכם מטרדות היומיום. וכשאתם רגועים, התינוק שלכם רגוע וגדל באושר בסביבה תומכת מכל הבחינות.

אולי יעניין אותך גם

בניין מגורים
בלוג ההריון
מה הוא מסך זיפ?

מי שנמצא בסביבתנו לאחרונה לא יכול להתעלם מהעובדה שאנו מדברים רבות על סוגי סוככים שונים. עובדה זו באה לידי ביטוי בעקבות מעבר של המשרד שלנו

קרא עוד »