ברית מילה

ברית מילה היא טקס דתי, מזוהה בעיקר עם היהדות, למרות שהוא מתקיים גם בדתות אחרות כמו אסלאם ומתבצע גם בתור אקט רפואי גרידה, עבור עמים אחרים המבקשים ליהנות מההשפעה הטובה שיש להליך על הבריאות.

אז מה חשוב לדעת, אם אתם מתכוננים לקראת ברית מילה? 

 

בדיקות חשובות לפני ברית מילה

תינוק אמנם עובר ברית בימים הראשונים לחייו, אבל בתקופת ההמתנה לברית, חשוב לערוך כמה בדיקות, כדי לוודא שהתינוק יכול לעמוד בהליך. בירור של כמה נושאים רפואיים וגופניים בתינוק לפני הברית, יכול לחסוך לכם סיבוכים מיותרים בהמשך ולכן הוא מומלץ מאוד.

ראשית, יש לבדוק שהתינוק בריא, שהאיבר שלו תקין ושהוא לא נולד עם מומים כלשהם. יש לוודא כי הוא במצב בריאותי תקין, שהוא שוקל מעל שניים וחצי קילו, שכן זהו המשקל המינימלי לעריכת ברית מילה. בנוסף, יש לצפות לדחייה של הברית אם יתגלו אצל התינוק מחלות ילודים נפוצות, כמו צהבת ילודים, עד אשר יתייצב מצבו של התינוק ואפשר יהיה לגשת לביצוע המצווה.

 

מה קורה בברית מילה?

ברית מילה היא טקס דתי, המבוצע על יד מוהל, לרוב ביום השמיני לאחר הלידה. במהלך הטקס היהודי, מבצעים את חיתוך העורלה, שהיא פיסת עור המכסה את איבר המין של התינוק. הליך זה הוא כירורגי, אבל יש לו משמעות דתית ביהדות ולכן הוא מתבצע במקביל לאמירת ברכות ותפילות, בנוכחות בני משפחה, חברים וכן הלאה.

 

טיפול בתינוק אחרי ברית מילה

מיד לאחר ביצוע החיתוך, נהוג למסור את התינוק לאמא, כדי להרגיע ולהניק אותו, אם כי יש הממליצים להמתין שעה לאחר החיתוך לפני שמאכילים את התינוק. בשעות הבאות, יש להשגיח על התינוק ולשים לב אם הוא נותן שתן כרגיל. לא מומלץ להשאיר לבד תינוק אחרי ברית מילה, בעיקר כדי להשגיח על מצבו הרפואי, אך גם כדי לא להניח לו להיות לבד, לאחר חווית הכאב והחשש.

 

למה אפשר לצפות אחרי הברית?

יש לצפות כי התינוק יתן שתן עד 6 שעות לאחר הברית ואף לסימנים של דם על גבי החיתול בימים הראשונים לאחר הברית. אין צורך להיבהל, שכן הדם הוא טבעי לאחר פעולת החיתוך. יחד עם זאת, חשוב לשים לב שלא מתפתח דימום חזק, שכן כתם הדם צפוי להיות קטן, כפי שנוצר לרוב אחרי פציעה קטנה.

כדי למנוע הידבקות של החיתול לפצע הפתוח, מומלץ לשמן את החיתול, או את הפצע בחומר ייעודי. בנוסף, יש לצפות כי הפצע יתכסה בחומר לבן וצהוב, שנראה כמו מוגלה. החומר אינו מופיע בכל התינוקות, אך חשוב להבין כי מדובר בתופעה טבעית ואף רצויה, שכן זוהי דרכו של הגוף להגן על הפצע מפני זיהום.

יש לצפות גם לשינוי צבע העטרה. היא עשויה להאדים, להתנפח ואף להכחיל, אך גם זו אינה סיבה לדאגה. חוסר נוחות אצל התינוק בגלל תחושת כאב גם הוא תופעה טבעית, אך אפשר להשתמש במשכך כאבים מתאים לתינוקות, בהתאם למינון המתאים, או לפי הנחיות הרופא כדי להקל.

כדי לשמור על האזור מפני זיהומים, רצוי לשטוף את אור הברית בכל החלפת חיתול, עם מים פושרים וסבון תינוקות.

 

סיבוכים אחרי הברית

במקרים שונים ייתכנו סיבוכים רפואיים אחרי הברית, אם כי לפי מחקרים, אלה נדירים מאוד אצל ישראלים שביצעו ברית לתינוק. בכל מקרה, סיבוכים נפוצים (יחסית) יכולים להיות דימומים חזקים באזור החיתוך או זיהום. בכל מקרה של סיבוך לאחר הברית, כדאי לפנות לרופא ילדים:

  • דימום יתר באזור החיתוך
  • זיהום באזור החיתוך, מלווה בחום ומוגלה
  • עליית חום – ייתכן בגלל זיהום
  • אי מתן שתן – עשוי להוביל לבעיות נוספות
  • סירוב לינוק – עשוי להעיד על קושי גופני
  • נפיחות חריגה באזור החיתוך
  • אדמומיות מתפשטת על חלקים שונים של הגוף

 

לסיכום

ברית מילה היא מצווה דתית ביהדות, אך גם בדתות אחרות וכן נהוגה באופן נרחב בעולם אצל אנשים רבים, המעוניינים בתועלת הרפואית לטווח הארוך שיש להליך על הילד. קיימים סיבוכים אפשריים, אך אלה נדירים מאוד. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי מדובר על הליך כירורגי לכל דבר, אשר מחייב את ההורים לטפל היטב בתיקנו לאחר הברית, כדי לשמור על בריאותו ולהבטיח החלמה שלמה ומהירה.

אולי יעניין אותך גם

בניין מגורים
בלוג ההריון
מה הוא מסך זיפ?

מי שנמצא בסביבתנו לאחרונה לא יכול להתעלם מהעובדה שאנו מדברים רבות על סוגי סוככים שונים. עובדה זו באה לידי ביטוי בעקבות מעבר של המשרד שלנו

קרא עוד »