רגע לפני שנתחיל בפירוט אודות קרעים בלידה, חשוב לנו לציין כי לא כל אחת חווה את התופעה הזו. כך שאם את לפני לידה, דעי שיש סיכוי שלא תצטרכי להתמודד עם קרעים בלידה.
כיום ישנן דרכים לגרום לכך שהקרעים יהיו ברמה נמוכה יחסית ולעיתים אף לגרום לכך שהם לא יופיעו כלל. כל זאת, יפורט בהמשך.
אם יצא לך לשמוע על חברות שעברו קרעים בלידה ואת מתעניינת ורוצה לשמוע עוד פרטים על הנושא, הגעת אל המקום הנכון. את מוזמנת להמשיך לקרוא את השורות הבאות כדי להעמיק ולקבל ידע נוסף אודות כל מה שקשור לקרעים בלידה.
מה זה אומר קרעים בלידה?
הכוונה לקרע שיכול להיווצר בין הנרתיק לבין הרקטום. הקרעים יכולים להיווצר במהלך הלידה והם יכולים להיות מדורגים בין המספרים 1 ל- 4. קרעים בדרגות 1 ו-2 הם קרעים קטנים יחסית, לעומת זאת, קרעים שמדורגים בדרגה 3 הם בעצם קרעים חלקיים של הסוגר הפנימי או החיצוני של פי הטבעת. קרע בדרגה 4 מערב אזור נוסף שנמצא בפי הטבעת ונקרא רירית החלחולת.
יש אפשרות חלופית כדי להימנע מקרעים בלידה?
כן, כיום ישנה מודעות ללידה טבעית. כאשר חלק מכל עניין הלידה הטבעית כולל את המחשבה לשמור על הגוף כמה שיותר בשלמות. כלומר, שהאישה תחווה כמה שפחות קרעים, כדי שגם תהיה כמה שפחות התערבות רפואית בסופו של דבר.
אני רוצה להימנע ממצב של קרעים בלידה, איך אפשר לעשות זאת?
אספנו עבורכן כמה שיטות טבעיות שיכולות לעזור ליולדת להימנע ממצב של קרעים בלידה:
מכשיר אפי נו לעיסוי הפרינאום
נשים שמעוניינות בלידה טבעית מופנות בדרך כלל לרכישה של מכשיר זה. המכשיר כולל בלון קטן שאותו ניתן לנפח באופן ידני ולהכניס אל פתח הנרתיק (שימי לב, אין צורך להכניס יותר מידי פנימה. אנחנו ממליצים לקבל את הייעוץ מאשת מקצוע במידה ואת מעוניינת לרכוש את המכשיר).
בכל פעם צריך לנפח את הבלון קצת יותר, כך שאזור הפרינאום מתרגל לאט לאט להתרחבות. בסופו של דבר, האזור נהיה גמיש יותר, וכך בעצם, בעת הלידה, הסיכוי לקרעים פוחת מכיוון שהאזור הוכן למצב שבו הוא צריך להתרחב (וזאת בניגוד למצב שלא מכינים את האזור מראש – אז ייתכן שהיולדת תחווה קרעים בלידה).
קומפרסים חמים
במחקר שנערך לאחרונה נמצא כי נשים שטופלו בעת הלידה בקומפרסים חמים, ילדו עם מעט קרעים בלידה בהשוואה לנשים שלא בוצעו עליהם הקומפרסים. הדבר אינו מקובל בארץ, אבל אנחנו מציעים לך לפנות לפני הלידה אל היולדת ולבדוק אולי היא מאפשרת זאת (ואם את מגיעה עם דולה, ניתן לברר איתה אם היא יכולה לסייע לך בתחום הזה).
האם תופרים את הקרעים בלידה?
כן, ברגע שמדובר בקרעים גדולים יחסית, חייבים לתפור אותם. ישנם בתי חולים שבהם תופרים תפרים נמסים. כשמם כן הם, התפרים נמסים עם הזמן לתוך הגוף וכך אין צורך להוציא אותם בסופו של דבר. כדאי לבדוק כמה חודשים לפני הגעתך לחדר הלידה בבית החולים, האם יש שם אפשרות לתפרים נמסים בכדי לטפל במצב של קרעים בלידה.
אנחנו סבורים כי מדובר בפתרון נעים יחסית, כי סביר להניח שתעדיפי שלא ייגעו לך באזור הרגיש הזה לאחר הלידה.
איך אפשר לטפל במצב של קרעים בלידה?
יש כל מיני דרכים לטיפול במצב של קרעים בלידה. כאשר תגיעי אל המחלקה, מיד לאחר הלידה, תוכלי לקבל את האפשרויות הבאות כדי להקל על הכאב:
כדורים משככי כאבים
תוכלי לקבל משככי כאבים מידי כמה שעות מהאחיות שבמחלקה. כל שעלייך לעשות זה לקרוא לאחות ולהגיד לה מהו הכדור המועדף עלייך.
פדי מגנזיום
אם את מעדיפה ללכת על הגישה הטבעית, פדים של מגנזיום יקלו על הכאב. הם קרים ונעימים ויגרמו לך לשכוח לכמה רגעים את כאב הקרעים. אם תרצי, תוכלי לדאוג לעצמך מראש לספריי אלוורה. זהו ספריי שניתן לקנות באופן עצמאי והוא מסייע בהקלה על הכאב בגלל שהוא קר ונעים וגם בגלל שהאלוורה מקלה על הנפיחות והכאב באזור הקרעים.
לסיכום
עד כאן המידע שאספנו עבורך בכל הנוגע לקראים בלידה. אם תרצי לברר פרטים נוספים, אנחנו מציעים לך לברר עם מחלקת היולדות בבית החולים בו את מתכננת ללדת.