בחירת מלווה שיתלווה אלייך לחדר הלידה היא לא דבר של מה בכך. זוהי בחירה שאת צריכה לעשות לאחר מחשבה עמוקה בעניין.
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – מהן האפשרויות שעומדות בפנייך
האפשרויות שעומדות לרוב על הפרק הן בן הזוג (או בת הזוג), אמא, חברה קרובה, דולה או קרובת משפחה. בכל בתי החולים בארץ ישנה הגבלה על מספר המלווים שיכולים להצטרף אל היולדת בעת הלידה. חשוב לדעת שיש בתי חולים שמאפשרים החלפה בין המלווים.
כלומר, אם בבית החולים שבו את עתידה ללדת, יכולים להתלוות אלייך 2 מלווים ואת רוצה שיהיו אתך במהלך הלידה 3 אנשים קרובים, אתם תצטרכו לעשות זאת במשמרות. כלומר, 2 יגיעו אתך בהתחלה אל מיון הנשים, יתלוו אלייך בקבלה ויכנסו אתך אל חדר הלידה.
המלווה השלישי יוכל להחליף את אחד מהשניים בהמשך הלידה (הרי לידה עשויה לקחת לפעמים 12 שעות ואף יותר, את רוצה את המלווים שלך רעננים כדי שיוכלו לתקשר, להיות שם בשבילך ולדאוג לך).
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – על מה צריך לחשוב לפני שבוחרים מלווה
בקורסי הכנה ללידה, לצערנו, לא עולה השאלה איך תבחרי מלווה לחדר לידה. מדובר בשאלה חשובה מאוד, מכיוון שיש חשיבות גבוהה מאוד לאדם שנבחר להתלוות אלייך. אם את מתלבטת מי ילווה אותך, אספנו עבורך כמה נקודות חשובות שכדאי שתחשבי עליהן לפני שאת בוחרת את המלווה שלך לחדר הלידה.
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – חשבי האם מדובר באדם שדואג לך ואכפת לו ממך?
כשאת מגיעה לחדר הלידה את יכולה להיות מאוד פגיעה. ברוב בתי החולים את תהיי מחוברת למכשיר מוניטור שמצמיד אותך למיטה (אלא אם בחרת בית חולים שבו יש מוניטור אלחוטי, אם עשית כך, דעי שבחרת נכון. זהו יתרון עצום!).
אם תהיי מרותקת למיטה במהלך ההמתנה להתפתחות הלידה, את צריכה מישהו שיוכל להיות שם בשבילך מבלי שתרגישי לא בנוח. סביר להניח שתרצי שיקנו לך משהו לשתות או לאכול בזמן שאת ממתינה להתפתחות הלידה. אם יהיה אתך מלווה שיהיה עסוק רק בעצמו ובכמה שהכורסא לא נוחה לו, את תתחרטי על הרגע שבחרת בו.
חשוב שיהיה קרוב אלייך אדם שאכפת לו ממך, מישהו שיעשה הכול עבורך, באש ובמים. מישהו שיראה אותך ויחווה אתך את חווית הלידה באמפטיה ובאהבה, אדם כזה יגרום ללידה שלך להיות נעימה יותר עוד לפני שהיא התחילה.
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – חשבי האם מדובר באדם שנוטה לישון בכל מקום ובכל מצב?
נשים רבות שבחרו בבן הזוג שלהן מציינות כי הן בחרו בו בידיעה שהוא בן אדם שמסוגל לישון בכל מקום, בכל מצב, גם אם הוא באמצע שדה קרב ולמרות זאת, הן בחרו בו. אם תלכו לפי ההמלצה שצוינה בפסקה הקודמת, סביר להניח שבן הזוג יהיה האפשרות הראשונה שלכן.
אך חישבו היטב, האם הוא נוטה להירדם בכל מקום בבית? אם זהו המצב, כדאי שתערכו אתו שיחה מקדימה ותכינו אותו לקראת הלידה. אמנם אתן לא יודעות ב-100% מה צפוי להיות לכן, אבל אתן כן יודעות שתצטרכו את הליווי והתמיכה שלו לאורך כל הדרך, גם אם מדובר בלידה שתיארך מעל 10 שעות.
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – חשבי האם מדובר באדם שנוטה לדבר הרבה?
במידה ומדובר באדם שמדבר ללא הפסקה, תאמיני לנו שזה הדבר האחרון שאת צריכה. המלווה שלך צריך לדעת מתי הוא צריך לדבר ומתי לשתוק. רוב הסיכויים שבזמן הצירים, אם משהו לא יבוא לך בטוב או אם מישהו מסביבך ידבר יותר מידי, את לא תאפשרי לזה לקרות (כן, גם אם את מגדירה את עצמך כאישה עדינה ונינוחה. צירים יגרמו לך לעמוד על שלך בכל מקרה שהוא).
אם את תוהה איך תבחרי מלווה לחדר לידה, דעי, כי הוא צריך להיות אדם נעים ושקט. אדם שאינו מחפש לדבר רק על עצמו כל הזמן.
איך תבחרי מלווה לחדר לידה – תערכי מבחנים
את תמיד יכולה לשאול את הקרובים אלייך מי מסוגל לעמוד ב12 שעות ללא שינה? מי יכול להיות צמוד אלייך לזמן ארוך? ולבחור בהתאם. אנחנו מאחלים שתבחרי נכון ושתצאי בידיים מלאות.