תזונת תינוקות

עובדות מוצקות

ישר אחרי הלידה, מהרגע הראשון, אתם שם, ביחד, את והוא. בעולם משלכם. תחושת הקרבה והאחדות ביניכם, אלו רגעים יקרים של חיבור רגשי ופיסי. איזה מזל שיש לך את היכולת להעניק לו בדיוק מה שהוא צריך. התינוק שלך ניזון מהחלב שלך, ודרכו הוא מקבל את כל הערכים התזונתיים שהוא זקוק להם.

את יודעת*, שהחלב מותאם בדיוק עבורו. ואת צודקת. זה נכון לגמרי, אבל, זה משתנה בדרך כלל בגיל חצי שנה. הבייבי שלך כבר יותר גדול, ומתחיל לנוע ולזחול, והוא צריך תוספת של אנרגיה שתיתן לו כוח. אוכל מוצק.

 

איך תדעי שהתינוק שלך מוכן להתחיל לאכול מזון מוצק?

ישנם מספר סימנים:

  • הוא מצליח להתיישב עם תמיכה.
  • הראש שלו יותר יציב מאשר בשלב הינקות הראשונית.
  • הוא מראה סקרנות ורצון כלפי האוכל כשאת מקרבת אותו אליו.
  • מקרב לפיו חפצים ודברים אחרים, כלומר מתרגל את פעולת האכילה.
  • מצליח להעביר את האוכל מצד אחד לשני בפה.
  • נעלם הרפלקס הראשוני של הוצאות הלשון.

 

אם התינוק שלך עוד לא בשלב הזה, את יכולה לעזוב את המאמר כאן וללכת לעניינייך, נתראה בעוד כמה שבועות. אבל אם התינוק שלך עונה לרוב המאפיינים הנ"ל, אנחנו כאן כדי לעזור לך. והשאלה הבאה שאת בטח שואלת את עצמך:

 

אז איך עושים את זה?! מאיפה מתחילים?

חברה מאד טובה שלי ילדה בן ראשון ולאחרונה היא סיפרה לי שהיא לקחה קורס מוצקים. חשבתי שהיא צוחקת עליי בהתחלה, אבל מסתבר שיש דבר כזה.
קורס מוצקים, שבו מוסבר לאם הצעירה איך להתחיל להעניק לילדה הרך אוכל מוצק.

ומסתבר גם כן, שיש תורה שלמה של המעבר הזה, בין ההזנה של הילד באופן בלעדי מחלב אמו , לגילוי עולמות חדשים ומוצקים.

 

והרי זו התורה

 

להתחיל בקטן

כדאי לעשות את המעבר בצורה הדרגתית, ולתת למתוק שלך את האוכל בכפית קטנה המיועדת לתינוקות ומעט כל פעם. אחרי שתראי שהוא אוהב ורוצה עוד, המשיכי.
ניתן גם להעניק לו קצת אוכל ביד, לתת לו לאכול ולהתלכלך. זה כל הכיף! ולא לשכוח לצלם אותו לפני שמנקים הכל.

 

שילובים

יחד עם ההנקה, בזמן האוכל לשלב מאכלים נוספים.

 

מרקם רך

להתחיל ממאכלים בעלי מרקם עדין, וטחון בצורה אחידה. ניתן לעבור למאכלים גסים יותר בהמשך, באופן הדרגתי, בהתאם ליכולות הלעיסה והבליעה של התינוק.

זה בנוגע לשאלה איך להתחיל. ובנוגע ל- עם מה להתחיל, התשובה היא שכדאי להתחיל במזונות משלימים. סליחה? משלימים? אפשר הסבר?ברור!

 

מזונות משלימים

מזונות משלימים אלו מזונות מתפריט המשפחה שבאו להשלים, (ומכאן שמם) מבחינה תזונתית את חלב האם. מזונות משלימים יהיו מזונות טבעיים, מסורתיים ופשוטים, ולחלוטין לא מעובדים או מתועשים.
להתחיל עם פירות וירקות רכים זה הכי נכון וטבעי ( אדם וחווה ידעו מה הם עושים).

משם ניתן להמשיך עם אורז, קטניות, בשר, דגים, דג ,עוף, מוצרי חלב ומגוון שומנים. יחד עם תחילת ההאכלה, יש להעניק לתינוק מים, כנוזל היחיד שהוא צורך. (מלבד חלב האם כמובן.)

ומתי? באיזו תדירות?

עד גיל שמונה חודשים- פעמיים עד שלוש פעמים ביום, ומגיל תשעה עד אחד עשר חודשים- שלוש עד ארבע פעמים ביום. מגיל שנה עד שנתיים, כשהתינוק הופך לפעוט, שמסוגל יותר להביע את רצונותיו בצורה ברורה, יש להעניק אוכל לפי הדרישה.

אך זכרי, מאד חשוב, לכל אורך התהליך, עלייך להיות קשובה לתינוק שלך, לזמנים ולמאכלים שהוא מעדיף. כל מה שכתבנו טוב ויפה, אבל אם התינוק שלך לא מסכים לאכול שום פרי או ירק, אז זה בכלל לא רלוונטי. לכן הקפידי להיות קשובה להעדפותיו, ובשום פנים אין להאכילו בכוח.

 

לסיכום

מזל טוב, סיימת בהצלחה מבוא לקורס מוצקים. נסכם רגע את מה שלמדנו היום:
החל מגיל חצי שנה בדרך כלל ,על פי סימנים התפתחותיים, ניתן להתחיל לשלב מזונות מוצקים בתפריט של התינוק, יחד עם המשך הנקה. יש להתחיל בהדרגתיות הן מבחינת הכמות והן מבחינת מורכבות המאכלים.

*המאמר נכתב בלשון נקבה אך כמובן מתייחס לשני המינים, גם כל אבא צריך לדעת איך להאכיל את הילד או הילדה המתוקים שלו, ואיך לעשות את זה נכון.

אולי יעניין אותך גם

צלחת עם אוכל
טיפים לתזונה נכונה
השפעות תזונה בהיריון

למרות הבחילות, ההקאות, והחשקים העזים למאכלים, ואולי בדיוק בגלל כל זה, רצוי שכל אישה בהיריון תדע מהי התזונה הנכונה לה בהיריון, איך היא יכולה לעזור

קרא עוד »
סוכריות שוקולד על מקל
טיפים לתזונה נכונה
שוקולד לתינוקות

נדירים התינוקות והילדים שאינם אוהבים שוקולד, שוקולד מוכר כמאכל האהוב על ילדים ותינוקות. שוקולד זה אכן טעים, ולכן אין כמעט תינוק שלא אוהב אותו, אך

קרא עוד »
תוספי תזונה בצלחת
טיפים לתזונה נכונה
תוספי תזונה בהריון

גילית שאת בהריון. קודם כל, המון מזל טוב. חשוב שתדעי שלאורח החיים ולתזונה שלך במהלך ההריון יש השפעה על בריאותו של התינוק שלך. אם את

קרא עוד »
שייק בריאות ופירות
טיפים לתזונה נכונה
צמחונות וטבעונות בהריון

אם את צמחונית או טבעונית מסיבות אידאולוגיות או מכל סיבה אחרת, אין סיבה שתפסיקי בזמן ההיריון. ניתן בהחלט לשמור על תזונה צמחונית או טבעונית במהלך

קרא עוד »
קערת פירות רעננים
טיפים לתזונה נכונה
תזונה נכונה בהריון לפי חודשים

כבר עוד מתחילתו של ההיריון אנו מרגישות את גודל האחריות כלפי העובר המתפתח. מאחר והוא תלוי בנו וניזון מאיתנו, אנו מתחילות לחשוב פעמיים על התזונה

קרא עוד »
תינוק שותה חלב מבקבוק
טיפים לתזונה נכונה
אחסון חלב אם

כמעט אצל כל אמא חדשה מתעוררת השאלה לגבי חלב אם וההתלבטות האם להאכיל את תינוקה בחלב אם או בפורמולה. רוב ארגוני הבריאות העולמיים ממליצים על

קרא עוד »
תינוק מואכל בכפית
טיפים לתזונה נכונה
מדריך מעבר לתזונת מוצקים 

כדאי לכם להתכונן השלב הזה הוא שלב מלכלכך במיוחד. התינוק הקטן שלכם טועם בפעם הראשונה מזון מוצק. ההתרגשות שלכם בשיאה, אין הורה שלא חווה את

קרא עוד »
אישה בהריון בשמלה ורודה
טיפים לתזונה נכונה
לאכול נכון בהיריון

מזל טוב! את בהיריון. תזונתך בתקופה הקרובה תשפיע רבות עלייך ועל העובר. אנחנו כאן כדי להסביר לך למה זה כל כך חשוב ואיך לעשות זאת

קרא עוד »