טיפים לתזונה נכונה בהריון ,לאחר לידה ובכלל לאורח חיים בריא לכל אחד מאיתנו
מערכת מאמונט
סיבים ושבעים - צריכת סיבים תזונתיים בארוחה מעלה את תחושת השובע ועוזרת באיזון הסוכר והשומנים בדם .
טרי זה בריא - ירקות טריים עשירים בויטמינים ומינרלים - תאכלי לפחות 5 מנות ביום.
הידעת - תוספת רוטב למנה יכולה להגיע לכ- 150 קק"ל בממוצע - הרוטב בצד.
הידעת - תוספת קרוטונים/שקדים למרק יכולה להגיע לכ- 250 קק"ל-העדיפי אטריות או גריסים.
אומגה שלי - אכילת 2 מנות דג ים בשבוע יכולה לספק המלצה שבועית לאומגה 3.
קטניות -ירק או פחמימה? קטניות עשירות גם בפחמימות- שלבי אותם עם ירקות.
מתוק לו מתוק לו - צריכה של פחמימות פשוטות בזמן הארוחה מעלה את הצורך בקינוח בסופה- העדיפי פחמימות מורכבות (כוסמת, קינואה).
ג'לי = מים+סוכר - שתי מים או סודה במקום.
הידעת - כוס שתיה ממותקת מכילה בממוצע 80-100 קק"ל- העדיפי מים או סודה.
הטיגון מכפיל = שניצל= 250 קק"ל חזה עוף צלוי - 130 קק"ל.
הגודל כן קובע - כף הגשה גדושה≈ 10 כפות ≈1 כוס מלאה- מלאי את הצלחת עם חצי כף הגשה.
שבעת וזזת - עלי במדרגות בחזרה למשרדך (גם אם מדובר רק בקומה אחת )
שתשתה לי בריא - הקפדי לשתות לפני, בזמן ואחרי הארוחה- מים כמובן.
לזרות עובדות על המלח - לרוב המזון מלוח דיו- המנעי מהוספת מלח - תבלי עם תבלינים אחרים .
תזוזי -תחייכי :פעילות גופנית יומיומית מעלה את מצב רוח ואת יכולת הריכוז בעבודה.
שזוף זה הלבן החדש - הידעת- צבעו הכהה של לחם אינו בהכרח מעיד על תכולת סיבים גבוהה. חלקם עוברים השחמה בלבד.
מתוק מעייפות - אכילת כמות גדולה של פחמימות בארוחה מעלה ייצור גזים נשימתיים המשרים תחושת עייפות, כבדות ושינה.
מזל טוב עוד אירוע- בימים של אירועים אחרי העבודה- לא לצום - צריך ארוחה קטנה בכ- 1/2 ממה שאת רגילה והשאירי מקום לאירוע המשמח
רעב לאוכל - המנעי מלהגיע מורעבת לארוחה- אכילה מסודרת מורידה צריכה קלורית.
חוק ה-30 דקות - מחקרים מראים כי אנשים האוכלים מהר נוטים לסבול מעודף משקל - הקציבי 30 דקות לכלל הארוחה .
לעס כי מחר יום חדש - מחקרים מראים כי לעיסה איטית של מזון עוזרת בעיכולו, בתחושת שובע תקינה ובהרגשה כללית טובה.
אוכלים בחוץ - אפשר לאכול בחוץ ולשמור על תזונה נבונה- כל הסוד הוא בבחירה נכונה .
אכלת היום ארוחת בוקר? - מחקרים מראים כי אנשים הצורכים ארוחת בוקר קבועה נוטים לסבול פחות מעודף משקל.
סדר אכילה נכון – הקפידי על אכילה מסודרת התורמת לאיזון תזונתי ושמירה על משקל רצוי.
צריכת מזון מגוונת ומאוזנת - חשוב לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המזונות שצורכים מכל קבוצה. דגנים (לחם, אורז, דגני בוקר ועוד) בשר וקטניות, חלב ומוצריו, שמנים, פירות וירקות.
ארוחת בוקר - אנשים המקפידים על ארוחת הבוקר מצליחים לשמור על משקל גוף מאוזן.
דגנים מלאים - שלבי בתפריט היומי שלכם דגנים מלאים: אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, לחם מקמח מלא, כוסמת, קינואה ועוד.
חלבון מלא - שלבי בכל ארוחה מזון המכיל חלבון מלא. מקורות : בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב וביצים.
מזונות עשירים ומועשרים בסידן - הסידן חיוני לבריאות העצמות והשיניים. מוצרי חלב הם מקור עשיר וזמין לסידן.
ירקות - הקפידי לאכול מדי יום ירקות בחמישה צבעים לפחות, שכן לכל צבע יתרון תזונתי אחר.
עשר כוסות מים ביום - המים אינם מכילים קלוריות. הם מזרזים את תהליכי העיכול וקצב חילוף החומרים בגופנו, מסייעים לשמירה על גמישות העור .
פעילות גופנית יומיומית - כל פעילות גופנית, גם אם אינה מתישה, תסייע לשמירה על בריאותנו.
בואי לייעוץ תזונה אישי לנשים בהריון, לנשים עם סוכרת הריון ולנשים אחר לידה במאמונט עם אושרת דודאי, דיאטנית קלינית