עור התינוק הוא דק ,רגיש מאוד ופגיע במיוחד. לכם ההורים יש תפקיד חשוב בשמירה על העור של ילדכם מנזקים, אז איך להגן עליו? וממה להימנע? במאמר הבא נענה על כל השאלות.
פריחה בעור אצל תינוקות
פריחה בעור התינוק היא אירוע שכיח וברוב המקרים היא אינה מראה על דבר חריג והיא עוברת לבד עם הזמן. מומחי עור רבים מסבירים כי תופעת הפריחה על עור התינוק קורת מאלרגיה הנגרמת מהכרת כור התינוק עם החומרים השונים שנמצאים באוויר או באים במגע עם עורו.
יכול להיות שהפריחה נובעת מרגישות לסוג הבד שבא במגע עם עורו, למשל פליז או צמר, או אולי דווקא לסוג הסבון בו אנחנו משתמשות בזמן המקלחת. התפרחת עשויה להיות גם מסיבה הורמונלית, שקורת כתוצאה מזיעה, רוב הפעמים אם התינוק מולבש בהמון שכבות.
סימנים לפריחה בעור התינוק
הפריחה יכולה להיראות כמו מלא עקיצות יתושים קטנות, או כשלפוחיות אדומות וקטנות, או כפצעונים.
אופן הטיפול
חשוב להקפיד על עורו של התינוק יבש, לדאוג שלא יזיע ולתת דגש על היגיינה. מומלץ לכבס את בגדי התינוק בתכשירים לעור עדין ובכך למנוע חשיפה לאלרגנים, כדי להקפיד על לבוש המתאים לעונה ולמזג האוויר, שוב כדי שלא יזיע, לאוורר את עורו בתדירות גבוהה, ולהלביש את התינוק בבדים ממוצרים טבעיים, 100% כותנה למזל, ולרחוץ אותו בסבונים עדינים ובכך להימנע מגירוי נוסף בעורו.
תפרחת חיתולים אצל תינוקות
תפרחת חיתולים היא הבעיה השכיחה ביותר בקרב תינוקות, והיא מופיעה בדרך כלל בין גיל תשעה חודשים לשנה. מצב של תפרחת חיתולים ניתן לזהות על ידי זיהוי עור בגוון אדום, צורב, נראה כפצוע ולאחר כוויה.
תפרחת חיתולים ברוב המקרים נובעת מתגובה של העור לחומרי הבישום, לחומרים הכימיים המצויים במגבונים הלחים בהם אנחנו משתמשות, ואף למוצרי הניקוי בהם אנחנו מכבסות את חיתולי הבד. עוד גורם אפשרי הוא שינוי המזון למזון מוצק, מה שמשנה את הרכב הצואה של התינוק. כמובן שהתפרחת אינה נעימה לתינוק או לאם, אך חשוב להרגיע ולומר שהיא אינה מעידה על בעיה בריאותית חמורה.
הסימנים לתפרחת חתולים אצל התינוק
התפרחת מאוד אדמומית ולעיתים נראה ככוויה. האזורים בהם התפרחת קורת יכולים להיות איברי המין, אזור פנים הירכיים, הישבן והבטן התחתונה. התפרחת יכולה לגרור איתה זיהום פטרייתי, שגורם להחמרה במצב הדלקת הקיימת בעור, ולעיתים תפרחת חיתולים מגיעה כתופעה מקבילה לבעיות עור אחרות כמו: אסתמה של העור, סבוריאה או פסוריאזיס.
אופן הטיפול
רצוי להתחיל את הטיפול ברגע שמזהים את התופעה על עור התינוק, כי תוך פרק זמן קצר של בין 24-48 שעות התפרחת מתפתחת לפטרייה שנקראת: קנדידה. בתפרחת מטפלים באמצעות משחה אנטי דלקתית המכילה סטרואידים וחומרים שונים הנוגדים פטריות ובכך מסייעת לנו להשתלט על התופעה בעור.
אם לא מטפלים בזמן תפרחת עשויה להפוך לשלפוחיות ולגרום למצב של דימום בעור. אם התינוק נוטל אנטיביוטיקה, מומלץ להקפיד עוד יותר על מיגור התופעה עוד בסימנייה הראשונים. מומלץ גם להחליף חיתולים בתדירות גבוהה יותר ולהשתמש בתכשירים מתאימים לעור באזור המחותל של התינוק.
יובש בעור התינוק
תופעת היובש בעורו של התינוק מתרחשת משום שעורו של התינוק הוא עדיין עדין ודק ולכן הם מראים רגישות רבה יותר לפגעי מזג האוויר, במיוחד כשמזג האוויר יבש או בתקופות החורף הקרות. כידוע, מומלץ להימנע מחשיפת עורו של התינוק לאוויר יבש או קר.
בנוסף, כאמצעי חימום בחורף מומלץ להשתמש ברדיאטור ולהימנע ממפזר חום ומזגן שנוטים לייבש את האוויר.
הסימנים
לעיתים מופיע יובש קל בעורו של התינוק וניתן לפתור את התופעה על ידי שימוש בקרם לחות המיועד לתינוקות. במקרה של יובש הגורם לעור סדוק ומגורה, הבעיה עלולה להחמיר ולהתפתח לקילוף של עור התינוק ואף לתופעת ה"קשקשים" שנוטים להופיע על עור מגורה ויבש.
הטיפול
תחילה, כאשר הבחנו בתופעה, חשוב לוודא כי אין מדובר באוטופיק דרמטיטיס (תופעה של אסתמה בעור). הטיפול נגד יובש הוא בעיקר למנוע את הופעתו על ידי כיסוי הפנים בתקופת החורף ולבישת כפפות על ידיו של התינוק, ניתן להוסיף גם צעיף וכובע כדי לוודא מניעה של אוויר קר כנגד העור.
חשוב לשמור על שגרת לחות בעורו של התינוק וכאשר מבחינים בעור יבש או מגורה למרוח עליו קרם עשיר בלחות המותאם לעור התינוק. בנוסף, מומלץ להשתמש בתרחיצים ותכשירים עדינים עם רמת PH המתאימה במיוחד לתינוקות וילדים.