כשהאוצר היקר שלכם יגיח לעולם, אתם תרצו לעשות הכל כדי לשמור עליו. יש דברים שמומלץ לשים לב אליהם, בעיקר בבית, זאת כדי לנקוט משנה זהירות ולהקדים תרופה למכה על מנת שתינוקכם, חלילה, לא ייפגע. למה כדאי לשים לב? ומה יעשה אתכם רגועים?
שינה ולילה
במהלך שעות הערב, כאשר התינוק ישן ואתם לא נוכחים לצידו כל העת, מומלץ להשתמש באינטרקום לתינוק או במוניטור. אינטרקום לתינוק יאפשר לכם לשמוע כל צליל ורחש, וכמובן בכי – גם אם לא תהיו נוכחים איתו באותו החדר. מכשירים חדישים יותר, כגון המוניטור, יכולים לשדר אליכם את הטמפרטורה שבחדר התינוק, מאפשרים לדבר אליו כך שישמע אתכם באופן דו-כיווני.
חלק מהמכשירים אף משלבים מצלמה שתאפשר לנו לראות אותו ביום ובלילה (באמצעות תאורה מותאמת לצפייה לילית). כמו כן, "מוניטור נשימה", הידוע גם כ- "בייביסנס" , הוא מכשיר המתריע בפניכם כהורים גם במקרה של נשימה לא סדירה או, חלילה, הפסקת נשימה. מכשיר זה יכול להציל חיים.
רהיטים ומוצרי חשמל שיש להרחיק
מפזרי חום ותנורי חימום צריכים להימצא הרחק מהישג ידם של ילדיכם. רגע בודד של חוסר תשומת לב עלול לגרום לכוויות חמורות על עורו העדין של הילד, ובמקרה של סביבה רטובה מתווספת גם סכנת התחשמלות.
בנוסף, יש להיזהר בקרבת רהיטים חדים, פינות השולחן, צידי השידות וכיוצא בזה.
רהיטי זכוכית – החל מאגרטלים וכלה בצלחות – יש לשמור במקום שבו הילדים לא יוכלו להשתעשע איתם או לנסות "לגלות" אותם מתוך סקרנות וחקר. כמובן, כלי האוכל של התינוק צריכים להיות כלים ייעודיים לכך העשויים מפלסטיק.
אמבטיה – טמפרטורות והחלקה
בחלל האמבטיה יכולות לקרות תאונות חמורות, ועלינו כהורים לשים לב שאנחנו נמנעים מכל פעולה שעשויה לסכן את בריאותו או שלמותו של תינוקנו. על מנת להימנע מכוויות, כשאתם ממלאים את אמבטיית התינוק, הקפידו למלא תחילה במים קרים ורק לאחר מכן במים חמים – זאת כדי למנוע את התחממות קרקעית האמבטיה, שיכולה להגיע אף לטמפרטורות לוהטות.
מי האמבטיה לא יעלו על טמפרטורה של 37 מעלות צלזיוס, ומומלץ לשמור על טמפרטורה אחידה לאורך כל המקלחת. מתוך כך, אין לקלח תינוקות מתחת לזרם המים שבברז הכיור, אלא אם כן ניתן להתחייב שלא יהיו שינויים בטמפרטורות המים תוך כדי הזרימה.
בחדר האמבטיה, באמבטיה עצמה או בכל חלל שעשוי להירטב, מומלץ להדביק שטיחונים למניעת החלקה, ולרוקן מאגרי מים מיד בתום השימוש – דליים, גיגיות, בריכות מתנפחות וכיוצא בזה. חשוב כפליים לרוקן את האמבט בתום השימוש – גם כדי למנוע החלקה במידה ויושפרצו המים החוצה, וגם כדי למנוע כוויות במידה והמים חמים.
סכנת טביעה
בשום פנים ואופן אין להשאיר ילד לבדו בבריכת שחייה או באמבטיה, גם אם הוא יכול לשבת בכוחות עצמו וגם אם הוא נעזר במצופים. סכנת טביעה היא חמורה, וגם שניות בודדות יכולות לגרום לנזק בלתי הפיך – כל העת שילדכם באמבטיה או בבריכה, השגיחו עליו.
אחסון חומרים מסוכנים הרחק מהישג יד
במידה והתרגלתם למיקומים מסוימים של התרופות, תכשירי האיפור או חומרי הניקוי, אך מדובר במגירות או ארונות שילדכם יוכלו לפתוח – זה הזמן למצוא לכל אלו בית חדש. יש לנהוג כך גם עם גפרורים, מצתים, סכינים ומספריים. ילדים, מטבעם, הם סקרנים, פותחים דלתות ומגירות ומתפתים לגעת, לחקור, להשתעשע ולשחק. הקפידו שכל מה שמסוכן – החל מחומר ניקוי וכלה בזוג המספריים – רחוק מהישג ידם.
שמרטפות ומטפל/ת יום
בשלב מסוים לא תוכלו להיות נוכחים עם תינוקכם עשרים וארבע שעות, ותרצו לשכור שמרטף או מטפלת יום, כך שתוכלו להתפנות לעיסוקים נוספים, לעבודה ועוד. יהיה קשה בהתחלה "לשחרר", אך עם הזמן תלמדו לסמוך על אש החינוך שתשכרו. חשוב לתאם ציפיות מראש עם האדם שבחרתם, להרגיש שאתם סומכים עליו.
כדאי לסכם על על קווי המסגרת – כמה פעמים ביום אתם רוצים לשמוע שהכל בסדר? מה עושים במקרים כאלו ואחרים? תיאום הציפיות המקדים יעשה אתכם רגועים יותר, כך שתוכלו להיות בטוחים שגם אם העיניים שלכם לא על ילדכם, יש זוג עיניים אחר שדואג לא פחות ושומר על היקר לכם מכל. הורות היא לא עניין קל כלל וכלל.
מדובר באחריות גדולה, אשר ממלאת את הלב יום-יום. שמרו על ילדכם והגנו עליהם, זו המחויבות שלנו כהורים.