קדירת טלה עם בורגול

קדירת טלה עם פילאף בורגול

קדירת טלה עם בורגול

מעט עבודה, הרבה נחת ועונג

מרכיבים:

1/3 שמן זית

קילו ורבע צוואר טלה חתוך לקוביות.

5 בצלים גדולים קצוצים

3 גזר מגורד גס או חתוך לרצועות

6 שיני שום חתוכים לקוביות

7 עגבניות קלופות וקצוצות

2 כפות דבש

1 כפית קינמון

2 כפית כוסברה טחונה

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס

1 כפית בהרט

מלח גס

1 כוס יין אדום יבש

2 כוסות בורגול עבה

4 כוסות מרק צח

איך מכינים:

בסיר רחב מחממים שמן זית,מטגנים את קוביות הטלה עד שישחימו ומעבירים לצלחת.

מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הגזר והעגבניות. מטגנים כעשר דקות ומוסיפים את הבשר.

מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד כ- 2 דקות.

מוסיפים את הדבש והתבלינים.מוסיפים את היין ו-4 כוסות מרק צח ומביאים לרתיחה.

מעבירים לתנור לכ- 4-5 שעות