מרק עוף עם קניידלך

 

מרק עוף עם קניידלך

המצרכים למרק:

5 כרעי עוף חתוכים

2 קישואים חתוקים לקוביות

2-3 גזרים חתוכים לקוביות

1 בצל פרוס גס

שמיר ופטרוזיליה קצוצים

מלח, פלפל גרוס, בהרט, כורכום,חוואיג' למרק או ראס אלחנות

לקניידלך:

חבילה קמח מצות

2-3 כוסות מים רותחים

3 כפות שמן

מלח, פילפל גרוס

   
אופן ההכנה:


1. המרק: שוטפים את כל חלקי העוף במים קרים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.מנקים את הקצף מלמעלה.

2. מוסיפים את הירקות ואת עשבי התיבול .

3. מתבלים במלח ופלפל,בהרט, כורכום, חוואיג' למרק, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כשעתיים.

הקניידלך:

1.מערבבים בקערה את קמח המצה, המלח והפלפל השחור.

2.מוסיפים את השמן ומערבבים.

3.מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.

4.מוסיפים את הביצים אחת אחת: אחרי כל ביצה מערבבים היטב, עד שהיא נטמעת בתערובת.

5.מגלגלים כדורים. מוציאים חלק ממרק העוף לסיר נפרד (כדי לא "ללכלך" את כל הסיר), מביאים לרתיחה ומבשלים את הקניידלך 15-20 דקות.

 

אני אוהבת לזרוק את הקניידלך לסיר המרק וכן "ללכלך" את המרק עם הקניידלך, הם סופגים את טעמי המרק יותר טוב.