קציצות כרישה

קציצות כרישה

קציצות כרישה (פרסה)

היא בריאה מאד, יש לה טעם מתקתק בבישול והיא מוסיפה טאצ' עדין לכל בישול מבלי להשתלט עליו.
מתכון לקציצות כרישה (פרסה) מטוגנות או אפויות כשהכרישה מוחבאת בהן זאת הזדמנות מצוינת לילדים לצרוך ממנה.

מצרכים:

4-5 כרישה

3 תפוחי אדמה

2 בצל

2 קישואים

2 ביצים גדולות

רבע כוס פרורי לחם/קמח מצה

מלח,פילפל גרוס

אופן ההכנה:

נבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים וכך מלח כ-20 דקות, עד לריכוך.

נסנן את המים מתפוחי האדמה ובעזרת מועך פירה נמעך את אותם למרקם מחיתי, ממש כמו של פירה.

את הכרישה נפרוס לטבעות ונאדה במחבת עם מעט שמן ונוסיף לקערת הפירה.

את הבצל והקישואים נגרר בפומפייה ונסחוט היטב מהנוזלים, נוסיף לקערת הפירה.

נוסיף 2 ביצים, פירורי לחם/ קמח מצה, מלח ופלפל גרוס ונערבב היטב. תערובת הקציצות צריכה להיות רכה אבל ניתנת לעיצוב בין הידיים, אם יש צורך נוסיף עוד פירורי לחם/קמח מצה.

נחמם שמן חצי עמוק במחבת רחבה.

בקערה נפרדת נניח פירורי לחם או קמח מצה, ניצור מהתערובת קציצות ונשטח מעט בין הידיים,

נטבול כל אחת בפירורי הלחם.

נטגן  כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ואחידה.

להכנת קציצות כרישה אפויות

נסדר את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, לשמן עם ספריי גם על חלקן העליון  ולאפות בתנור חם על 200 מעלות כ-10 דקות, להפוך ולהמשיך באפייה עוד כמה דקות, עד להזהבה יפה.