פחזניות לפסח

פחזניות לפסח

פחזניות לפסח

מצרכים לפחזניות

1 כוס חלב

כף סוכר
100 גר' חמאה
חצי כפית מלח
כוס קמח מצה 
3 ביצים גדולות
שקית זילוף עם צנתר משונן

מצרכים לקרם:

2 כפות  איסטנט פודינג וניל

שמנת מתוקה צמחית או חלבית
שוקולד מריר

 
אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות 

  • להמיס על הגז את החלב,חמאה,סוכר ומלח

  • להוריד מהגז להוסיף את קמח המצה הדק

  • לערבב עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר

  • שהבצק חם להעביר למיקסר עם וו גיטרה, ולעבד עד שיוצאים האדים אבל שהבצק ישאר עדיין חם

  • להוסיף ביצה, בשלב הזה הבצק מתפרק ואחרי שהוא מתאחד להוסיף עוד ביצה. להוסיף סך הכל 3 ביצים

  • להמשיך לעבד עוד דקה.

  • להעביר לשקית זילוף עם צנתר משונן

  • לזלף פחזניות

  • להעביר לתנור למשך כ 20 דקות, או עד הזהבה.

  • אחרי 20 דקות, כשהתנור עוד דולק,  לשים כף מעץ בין דלת התנור כדי לייבש את הפחזניות לעוד 5 דקות.

  • אחר כך לכבות את התנור, ולהשאיר את הפחזניות לצינון עוד רבע שעה

    מילוי:

  • להקציף שמנת מתוקה ואיסטנט וניל לקצפת יציבה ולמלא..

  • להמיס שוקולד מריר במיקרו עם כף שמן ולקשט מעל.