עוף ממולא בתנור בקלי קלות

עוף ממולא בתנור בקלי קלות

זה המתכון הכי קל בעולם שמקבל אצלי תמיד כל כך הרבה מחמאות

 

מצרכים דרושים:

1 עוף שלם 

למרינדה:

שמן זית
מספר עלי טימין טריים

צנצנת קנור של שום,דבש ועשבי תיבול
מלח גס
1 פפריקה מתוקה

למלית:

3.5 כוסות אורז בסמטי לפני בישול
6 כוסות מים רותחים
200 גרם כבדי עוף 
2 בצלים יבשים

פטריות קצוצות
1 כרישה עבה או 2 דקות
1/2 כוס יין לבן יבש
200 גרם ערמונים קלויים וקלופים (משקית)

חופן חמוציות
1/2 כוס שמיר קצוץ
1 כפית כורכום, בהרט
מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

שוטפים את העוף היטב מבחוץ ומבפנים ומייבשים אותו במגבת.

מכינים את המלית:

מעבירים את האורז לסיר עם מעט שמן, מטגנים אותו שלוש דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת, מתבלים במלח ובכורכום, מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות.

ממליחים את הכבדים, צולים על מחבת עד שהם צלויים היטב, וקוצצים בסכין.

קולפים את הבצל וקוצצים אותו.

פורסים את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות וקוצצים אותן.

קוצצים את הפטריות

מטגנים את הבצל,את הכרישה ואת הפטריות במעט שמן עד להזהבה קלה.

ממליחים את הכבדים, מוסיפים למחבת וצולים עד שהם צלויים היטב, וקוצצים בסכין.

את הערמונים קוצצים בסכין.

מעבירים את האורז המוכן לתוך קערה גדולה, מוסיפים לקערה את הכבדים הקצוצים עםתערובת הבצל והכרישה, את הערמונים הקצוצים, את החמוציות ואת הפטרוזיליה.

מוסיפים לתערובת את היין ומערבבים. טועמים ומתקנים מלח ופלפל באם צריך.

ממלאים את העוף בתערובת. דוחסים אותה היטב פנימה ולתוך השוקיים ואת מה שנשאר לתבנית חד פעמית ומעל מניחים את העוף.

מורחים גם את העוף בתערובת המרינדה ומפזרים מעט עלי טימין טריים. ואם ממש בא לכם אפשר לשפוך מעל קצת מיץ תפוזים.

אופים בחום של 180 מעלות כשעה וחצי. לאחר מכן מכסים בנייר הכסף, מנמיכים את התנור ל- 120 מעלות וממשיכים לאפות לפחות עוד 3-4 שעות.

ככל שהעוף יהיה יותר זמן בתנור הוא יהיה טעים יותר.

אני מכניסה לתנור בבוקר ומוציאה לארוחה בערב והעוף ממש מעדן.