סלטים לעל האש

סלטים לעל האש

מתכונים של #אמאברשת

 

יום העצמאות הוא גם חג הנפנופים ומה עוד צריך ליד בשר טוב חוץ מכמה סלטים טובים שישדרגו לנו את המנגל ויין.

כמה סלטים שישדרגו לכם את המנגל ויוסיפו טעם לבשר

 

סלט מנגולד

מצרכים:

10 גבעולי מנגולד עם העלים

כוס לימון סחוט

3 שיני שום חתוך לפרוסות

מלח גס

כף הריסה מתוקה או חריפה 

מעט כמון

אופן ההכנה:

לחתוך את גבעולי המנגולד עם העלים לרצועות דקות

לאדות במחבת עם שמן זית את שיני השום, להוסיף את רצועות המנגולד, להוסיף לימון, את האריסה, מעט כמון ולשפר טעמים. מוכן לאחר מספר דקות. 

טעים כשזה חם וכשזה קר.

 

כרובית בטחינה

מצרכים:

1 כרובית
1 כוס טחינה גולמית
שמן זית לטיגון
1/4 כוס מיץ לימון
מלח

3 שיני שום כתוש
 

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים, מסננים ומניחים בצד ליבוש.
מטגנים בו את פרחי הכרובית בשמן זית עד שהם מתרככים ומשחימים. מניחים על נייר סופג.
מכינים את הטחינה הגולמית עם הלימון והמלח ושום כתוש ומוסיפים מים על מנת לדלל את הטחינה.
מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.

 

סלט חצילים ופילפלים קלויים

מצרכים:

2 חצילים גדולים ויפים - אני אוהבת להשתמש בחצילים רחבים בלאדי

6 פלפלים ירוקים/אדומים

1 פלפל ירוק חריף

4-6 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

מיץ מלימון אחד

שמן זית

פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:

לקלות את הפלפלים והחצילים על האש

להוציא את בשר החצילים ולקצוץ

לקצוץ את הפלפלים לאחר שהוצאנו את הקליפה והגרעינים

להוסיף לחצילים, לתבל במלח, לימון, להזליף שמן זית ולפזר קצת פטרוזיליה למעלה

 

סלט ירוק עם אגוזים, גרעינים וחמוציות

מצרכים:

2 חבילות פטרוזיליה

מעט נענע

עלי תרד

מעט בזיליקום (לא חייבים)

1 חבילה בצל ירוק

מעט כוסברה למי שאוהב

חמוציות

גרעיני חמניות, דלעת

אגוזי מלך, אגוזים מסוכרים

פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

לקצוץ את כל הירק

להוסיף גרעינים, אגוזים, חמוציות

לרוטב:

כף סילאן

3 כפות חומץ

רבע כוס לימון

מלח גס

פלפל

מעט רוטב רימונים

לערבב ולשפוך על הסלט ולהגיש