מרק עדשים טבעוני

אשרת דודאי, דיאטנית קלינית מומחית לתזונת נשים בהריון ותזונת תינוקות מכינה לנו ולתינוק שלנו מרק עדשים טבעוני ומזין

מרכיבים:
1 בצל קצוץ דק
1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב, מושרות לפחות לשעה במים קרים
3 גזרים - אפשר מגורדים או חתוכים קטן בהתאם למרקם שהתינוק אוכל
1 שורש סלרי קלוף ושטוף
1 שורש פטרוזיליה קלוף ושטוף
עלי פטרוזיליה/ סלרי/ כוסברה - חופן של מה שאוהבים
1 כף שמן זית/ קנולה
3 כפות שיבולת שועל/ אטריות
1-1.5 ליטר מים רותחים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
בסיר מטגנים מעט את הבצל הקצוץ, עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את העדשים והגזר ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים כ- 1 ליטר מים, ואז את השורשים והעלים של הסלרי והפטרוזיליה. מערבבים וסוגרים את הסיר, כשמתחיל לרתוח, להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 20 דקות. במידה ולא כל הירקות מכוסים במים,
להוסיף מעט מים לכיסוי. להוסיף כפית מלח ומעט פלפל שחור לאחר כ- 20 דקות, להוסיף את שיבולת השועל ולבשל עוד 5 דקות. 

הערות:
* לתינוקות שאוכלים מרקם טחון, אפשר לטחון את המרק בעזרת בלנדר ידני.
* המרק מכיל את כל אבות המזון ומתאים כארוחה מלאה.