ירקות ממולאים בפריקי ובשר

ירקות ממולאים בפריקי ובשר

ירקות ממולאים בפריקי ובשר

מתכון של #אמאברשת

 

ירקות למילוי (קישואים עגולים או מאורכים קטנים, בצלים, חצילונים, עגבניות)

 

למלית:

חצי ק"ג בשר טחון

2 בצלים קצוצים

מעט שמן

2 כפות חמוציות

כוס וחצי פריקי, נקיה ושטופה, מושרית לפחות לילה מראש במים.

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (או מיובשת)

2 כפות נענע קצוצה (או מיובשת)

1/4 כוס צנוברים קלויים

10 יחידות עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות

1 כפית בהרט/חוויג' למרק/ ראס אל חנות

1 כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

 

לרוטב:

קופסה קטנה רסק עגבניות

קופסא  עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

1/2 1 כוסות מים

2 שיני שום כתושות

תרכיז מיץ רימונים (אם יש בבית) או רבע כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבשר הטחון, מלח, פלפל, בהרט, חוויג' למרק או ראס אל חנות

חותכים את הירקות בתחתיתם כך שיוכלו "לעמוד" בסיר. מרוקנים את תוכנם (אין צורך לשמור את המילוי)

 

מסננים את הפריקה שהשרינו לילה קודם ושוטפים שוב. מוסיפים לקערת הפריקה את הבשר,הפטרוזיליה, הנענע, הצנוברים, העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

 

ממלאים את הירקות במלית ומניחים בסיר שטוח ורחב ככל האפשר כשהם צמודים זה לזה. 

 

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים בזהירות לסיר ברווחים שבין הירקות. אם חסר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי של הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל עוד שעה וחצי. אני אוהבת להכניס לתנור לכשלוש- ארבע שעות.

 

מניחים את הירקות בצלחת הגשה ויוצקים מעליהם את הרוטב שנשאר בסיר. מגישים.