גרנולה ביתית

גרנולה ביתית מעולה

מתכון של לימור יניב

גרנולה ביתית מעולה וטעימה כזאת שעושים בכמה דקות והיא משביעה ומספקת. אפשר להוסיף ליוגורט עם פירות, חלב או סתם לנשנש.

כריספי בריא שמתמכרים אליו בדקה.

המצרכים:

כוס ורבע אגוזי פקאן

חצי כוס אגוזי מלך

שניים וחצי כוסות קוואקר (שיבולת שועל) עבה(לא אינסטנט)

שליש כוס גרעיני דלעת

שליש כוס גרעיני חמנייה

3 כפות שמן קוקוס

3 כפות סירופ מייפל

1 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר או צימוקים

לקצוץ בסכין או במעבד מזון את האגוזים ולהעביר לקערה.

להוסיף את שאר המצרכים היבשים למעט החמוציות.

בסיר קטן להמיס שמן קוקוס עם סירופ מייפל על אש קטנה עד שהתערובת נמסה.

מוסיפים לתערובת שבקערה ומערבבים היטב. מעבירים לתסנית שטוחה עם נייר אפייה.

מחממים תנור ל- 150 מעלותואופים כ-35 קות או יותר עד שהתערובת הופכת להיות קראנצ'ית ופריכה  ומקבלת צבע שזוף.

חשוב במהלך האפייה לערבב את התערובת ולהפוך מידי עשר דקות בכף גדולה כדי שההשחמה תהיה אחידה.

לצנן את התערובת ולהוסיף את החמוציות  ולערבב.

לאחסן בצנצנת אטומה.

אפשר להוסיף לחמוציות בננות יבשות, שבבי קוקוס וכל מה שטעים לכם.